Gelukkige mensen hebben niet het beste van alles, ze maken van alles het beste! 

Ieder mens wil zelf keuzes maken, zelf regelen en zelf bepalen.  Zelf bepalen waar je woont en hoe je invulling aan je leven geeft bijvoorbeeld. Of zelf bepalen over medicatie en behandeling. Als iemand dat niet (meer) kan en er is niemand die helpt dan kan een mentor erg nuttig zijn. Een mentor kan helpen bij het regelen van zorg, afspraken maken met zorgverleners. aanvragen van indicaties, contacten met het zorgkantoor of behandelaren. De mentor vertegenwoordigt de client en behartigt zijn of haar belangen. 


De mentor is wettelijk vertegenwoordiger
Het mentorschap wordt door de kantonrechter uitgesproken, waarmee de mentor op gebied van zorg, de wettelijke vertegenwoordiger van de cliënt wordt. Middels jaarlijkse verantwoording door de mentor houdt de kantonrechter toezicht op de uitvoering. De mentor dient de cliënt zoveel mogelijk te betrekken bij overwegingen en besluitvorming en mag geen taken overnemen die de cliënt zelf nog kan uitvoeren. De levensovertuiging, godsdienstige gezindheid en etnisch-culturele achtergrond zijn tevens uitgangspunten bij de uitvoering van het mentorschap.

Meer informatie over de taken en verplichtingen van een mentor kunt u hier vinden https://www.rechtspraak.nl/Onderwerpen/Mentorschap/Paginas/taken-en-verplichtingen-particuliere-mentor.aspx

Mijn werkgebied:

Groningen en Drenthe

Beschikbaarheid:

Ik werk fulltime als mentor, er zijn geen wachttijden. 

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Info